به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، اتاق فکر اصلاحات در دو سال گذشته سعي فراواني براي بازيابي تشکيلات و جبهه ي سياسي خود داشته است.
سران اين جريان نقش و حضور بسيار موثري در فتنه 78 و 88 داشته و بخاطر همين افراطي گري ها قسمت زيادي از پايگاه اجتماعي خود را از دست داده اند و به همين دليل در انتخابات رياست جمهوري يازدهم با بحراني بنام "قحط الرجال سياسي" روبرو شدند.
سعيد حجاريان که استراتژيست اصلي دوم خرداد محسوب مي شود در مصاحبه اي با روزنامه شرق عنوان داشت که پروژه اصلاح طلبان در دوره کنوني فشار افکار عمومي و چانه زني در بالاست که محمد خاتمي نيز بدبنال اجراي همين سناريو در زمان رياست جمهوري اش بوده است.
جملات فوق سند همين مدعاست چرا که اگر اصلاحات مي توانست و قدرت و پايگاه اجتماعي داشت حتما در خرداد92 و قبل ترش در انتخابات مجلس شوراي اسلامي (انتخابات مجلس سال 90 توسط سران اين جريان تحريم شد)از اين فشار عمومي و چانه زني در بالا استفاده مي کرد.
منظور حجاريان از فشار افکار عمومي به خيايان کشاندن مردم عليه نظام اسلامي است سناريويي که سال 78 و 88 آنرا عملياتي کرده اند.
تئوري اصلاحات بر اينست که چهره ي مخدوش سران خود را بازسازي و اعتماد عمومي را که در چندسال گذشته بخاطر افراطي گري و فتنه گري از دست داده اند احيا نمايند.
محمد خاتمي اين روزها به هر بهانه اي که شده در شهرستانهاي مختلف شروع به سخنراني مي کند البته در موضوعاتي نظير "محيط زيست!" "مکتب امام!" و رحمانيت نظام و وحدت و...!
رسانه هاي حامي اين عنصر فعال فتنه 88 ، با پوشش خبري جلسات و ملاقات هاي مخفي و علني وي سعي دارند حضور و ياد رئيس دولت اصلاحات را در افکار عمومي زنده نگه دارند و در کالبد سياسي وي روح تازه اي بدمند.
البته خاتمي ياران ديگري هم دارد که اين روزها بسيار فعال شده اند برخي از وزراي دولت اصلاحات همچون آقاي "خرم"و "هدايتگراني" همچون آقاي سعيد حجاريان و تئوري پردازاني چون آقاي ابراهيم اصغرزاده پازل اين پروژه را تکميل مي کنند.
به باور دوم خردادي ها، دولت تدبير و اميد "رحم اجاره اي " براي فعاليت هاي سياسيشان محسوب مي شود به همين دليل اصلاحات با يک برنامه ريزي دقيق سعي دارد رهبري آن قِسم از بدنه ي اجتماعي را که فکر مي کند متعلق به خودش بوده و در خرداد 92 به روحاني راي داده را بدست گيرد.
آنها اين خطر بسيار بزرگ را حس مي کنند که اگر نتوانند در انتخابات مجلس پايگاه اجتماعي سابق خود را احياء کنند براي هميشه بازي را به آقاي روحاني و آيت الله هاشمي رفسنجاني باخته اند و بايستي براي مدت مديدي از سپهر سياسي ايران خداحافظي کنند.
روحاني با روحيه اي متعادل سعي کرده است از افراطي گري هاي دوران دوم خرداد فاصله بگيرد و به همين دليل اصلاح طلبان بيم اين دارند که پايگاه اجتماعي شان به تصرف دولت تدبير و اميد درآيد.
عناصر موثر در فتنه هاي 20 سال گذشته کشور، نيک مي دانند که به تنهايي هيچ شانسي براي پيروزي در انتخابات مجلس ندارند از همين رو افرادي چون سيد محمد خاتمي و ياران ديرينش تحرکات تازه اي را با مانور رسانه اي آغاز کرده اند تا در گام اول بتوانند با دکتر روحاني بر سر رهبري آن قسم از پايگاه اجتماعي اصلاحات رقابت کنند و در گام دوم بر سر مسئله و موضوعات آتي نظير انتخابات مجلس و تاييد و رد صلاحيت ها با دولت تدبير و اميد و بانيان اصلي اش معامله نمايند.
خاتمي اميدوار است با حضور در اجتماعات هر چند کوچک خود را بعنوان رهبري که حداقل 14 ميليون آراء دارد جا بزند تا قدرت چانه زني بالايي را براي خودش در مقابل با تدبيرواميد محيا نمايد.
حجاريان معتقدست که با عملياتي شدن اين سناريو و احياي چهر هاي شاخص اصلاحات مي توانند دکتر روحاني را به سمت پروژه ي مشترکي همچون فشار افکار عمومي از پايين و چانه زني در بالا سوق دهند.
البته نکته ي خائز اهميت اينست که آراء دکتر روحاني تنها جامعه ي مدني! اصلاحات نبوده است بلکه رئيس دولت يازدهم بيشترين آراء را از روستاها و مناطق محروم مذهبي و معتقد به انقلاب اسلامي و رهبري کسب کرده است و همين موضوع کار را براي اصلاح طلبان در مقابل حسن روحاني بسيار سخت کرده است.
از طرفي دوم خردادي ها نمي خواهند بگونه اي عمل کنند که حساسيت روحاني و کارگزاران منسوب به آيت الله هاشمي را برانگيزند چرا که في الحال قدرتي براي رقابت با آنها در خود نمي بينند.
به عبارت ديگر تاکتيک انها در اين برهه سکوت در مقابل خط و مشي دولت است و علنا دفاع يا انتقاد جدي و موثري از دولت نمي کنند تا بتوانند نقش هدايتگري خود را با همزاد پنداريشان با دولت پررنگ نمايند.
دلسوزان نظام و انقلاب بايستي با تحليل صحيح از اوضاع کنوني، در مقابل پروژه ي شومي که قرار است افکار عمومي را براي فشار به صحنه بياورد تا قدرت چانه زني فتنه گران را در مقابل سران نظام اسلامي در بزنگاههاي حساس همچون تاييد و رد صلاحيت ها بالا ببرد داهيانه برخورد کنند و منافع نظام را بيش از منافع جناح هاي سياسي در نظر بگيرند.
آقاي روحاني تا کنون و در روي صحنه نشان داده است تمايلي به افراط گرايان هيچ جناحي ندارد لذا اصولگرايان نبايستي اجازه دهند عناصر موثر فتنه بتوانند دولت را به پروژه شوم خود متمايل کند.